από την Vana Kleanthi
Υλικά
Για το σιρόπι
- - 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
Και μετάααα απολαμβάνουμε!!!!
Υλικά
Για το σιρόπι
- - 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
-
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
-
2 ποτήρια νερό
-
2-3 βανίλιες
-
ξύσμα πορτοκαλιού(εγώ έβαλα και ξύσμα μανταρινιού)
-
λίγες σταγόνες λεμόνι στο τέλος
Για
την κρέμα
-
1 φλιτζάνι ζάχαρη
-
1 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο
-
4 αυγά
-
1 γιαούρτι στραγγιστό
-
1 φακ μπεικιν πάουντερ
-
ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το
σιρόπι για να κρυώσει βράζουμε 3-4 λεπτά( δεν ξεχνάμε
τις σταγόνες λεμονιού στο τέλος) .
Το
φύλλο το έχουμε βγάλει από το ψυγείο πιο νωρίς να ξεραθεί το θρυμματίζουμε και
το αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσει.
Χτυπάμε
το λάδι με τη ζάχαρη προσθέτουμε τα αυγά ,το γιαούρτι, το μπέικον και το ξύσμα
πορτοκαλιού.
Λαδώνουμε
ελαφρά το ταψάκι μας και βάζουμε μια στρώση φύλλα ανακατεμένα
το μισό μείγμα ,φύλλα και το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε
για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς
Βγάζουμε χαράζουμε και σιροπιάζουμε.(μην
ξεχνάμε το ένα πρέπει να είναι ζεστό και το άλλο κρύο)
Και μετάααα απολαμβάνουμε!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου