Υλικά
- παντζάρια (μόνο τα γογγύλια)
- ξυδόνερο για τα βάζα
- σκόρδα βρασμένο
- αλάτι
- ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε τα παντζάρια που έχουμε καθαρίσει και πλύνει να βράσουν σε μια κατσαρόλα.
Όταν τρυπιούνται με το πιρούνι που σημαίνει ότι είναι έτοιμα τα κατεβάζουμε από την φωτιά
και τα στραγγίζουμε.
Όταν κρυώσουν τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Τα βάζουμε μέσα στα βάζα τα οποία τα έχουμε αποστειρώσει και προσθέτουμε το σκόρδο.
Έχουμε ετοιμάσει το νερόξυδο και γεμίζουμε τα βάζα μέχρι πάνω προσθέτοντας 1 κουταλιά ζάχαρη και μια κουταλιά αλάτι χοντρό.
Κλείνουμε τα βάζα μας και τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που στον πάτο έχουμε βάλει πετσέτα ώστε να μην σπάσουν ακουμπώντας τα βάζα κατευθείαν στον πάτο.
Από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός τα αφήνουμε περίπου 7 με 8 λεπτά.
Τα βάζα τα βάζουμε με το καπάκι προς τον πάτο.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε.
Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για σαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου