από τη Γιάννα Παρασχοπούλου
Yλικά
- 2-3 κιλά παντζάρια
- λίγη ζάχαρη
- ξύδι
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα
παντζάρια καθαρισμένα με μπόλικο νεράκι αλατισμένο και μαζί τα πιο φρέσκα
φυλλαράκια τους.
1. Αφού μαλακώσουν τα βγάζουμε από τη
φωτιά και τα κόβουμε κυδωνάτα.
2. Όσο κόβουμε τα παντζάρια, στο νερό
που βράσαμε προσθέτουμε 1 - 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ξύδι. Δε δίνω
ακριβή ποσότητα γιατί είναι θέμα προσωπικής γεύσης το γλυκόξινο ζουμί
(δοκιμάστε το).
3. Γεμίζω τα βάζα της κομπόστας, λίγο
πιο κάτω από το σημείο που αρχίζει το στόμιο του βάζου, με τα παντζάρια και
ανάμεσα βάζω τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου και λίγα από τα φυλλαράκια του.
4. Με μια κουτάλα συμπληρώνω, μέχρι
επάνω το βάζο, με το νερό που ακόμα βράζει και αφού το καπακώσω το γυρνώ
ανάποδα μέχρι να κρυώσει και να σφραγίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου