Υλικά
- 4,5-5 φλιτζάνια
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 500 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο
- 1 συσκευασία βούτυρο 250 γρ. σε θερμοκρασία
δωματίου
- 1 κρόκο αυγού και 2 ακόμη αυγά( για το άλειμμα)
- 1 βανίλια
- 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη,-
-
½ κούπα κονιάκ η ότι άλλο λικέρ
προτιμάτε
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Σε κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη
βανίλια τον κρόκο του αυγού τη ζάχαρη το κονιάκ το χυμό λεμονιού και το μπέικιν.
Όταν τα υλικά αναμιχθούν καλά προσθέτω λίγο λίγο το
αλεύρι το οποίο το έχω κοσκινίσει πριν. Μετά από ένα λεπτό περίπου σταματάω το
μίξερ και συνεχίσω με το χέρι έως ότου δημιουργηθεί ένα λείο και αφράτο ζυμάρι.
Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμη αλεύρι. Βουτυρώνω τη ταρτιέρα και στρώνω τη
ζύμη ομοιόμορφα καλύπτοντας και τα τοιχώματα( έχω κρατήσει περίπου το 1/5 της
ζύμης για να κάνω τα μπαστουνάκια) και με πιρούνι τρυπώ την επιφάνεια σε πολλά σημεία.
Στη συνέχεια απλώνω τη μαρμελάδα και διακοσμώ φτιάχνοντας μπαστουνάκια. Τέλος
χτυπάω ένα αυγό και με πινέλο αλείφω την επιφάνεια .
Ψήνω σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου έως ότου ροδίσει!
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου