Yλικά
- 150 γρ. μαργαρίνη
- 250 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. σιμιγδάλι
- 3 αυγά
- 80 γρ. κακάο σκόνη κακάο (χωρίς ζάχαρη)
- 1 κ.γλ σόδα
- ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. γάλα φρέσκο ζεστό
- 1 βανίλια
- ½ κούπα αμύγδαλο κοπανισμένο
- 100 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
- 150 γρ. μαργαρίνη
- 250 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. σιμιγδάλι
- 3 αυγά
- 80 γρ. κακάο σκόνη κακάο (χωρίς ζάχαρη)
- 1 κ.γλ σόδα
- ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. γάλα φρέσκο ζεστό
- 1 βανίλια
- ½ κούπα αμύγδαλο κοπανισμένο
- 100 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
Για το σιρόπι
- 1 ½ ποτήρι νερό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- ½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 ξυλάκι κανέλας
- μια φέτα λεμόνι
- ½ ποτήρι τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- ½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 ξυλάκι κανέλας
- μια φέτα λεμόνι
- ½ ποτήρι τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
Για την επικάλυψη
- 200 γρ κουβερτούρα
- 50 γρ
κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (περίπου 4 -5 λεπτά).
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
βάζουμε το αλεύρι ,το σιμιγδάλι, το κακάο,το μπεικιν ,τη βανίλια, τα αμύγδαλα και τη βανίλια.
Προσθέτουμε στο ζεστό γάλα ,χτυπάμε και τέλος την τριμμένη κουβερτούρα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψάκι που έχουμε αλείψει με μαργαρίνη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 . Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει ΤΕΛΕΙΩΣ και το κόβουμε σε κομμάτια. Το περιχύνουμε με χλιαρό σιρόπι.
Για το σιρόπι βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη
και το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις μέχρι να να δέσει ελαφρώς. Το αποσύρουμε
από τη φωτιά και προσθέτουμε τη τριμμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και
περιχύνουμε το κέικ.
Μια ώρα μετά το σιρόπιασμα,βάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας την
οποία έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί με την κρέμα γάλακτος.
ΑΠΛΑ ΚΟΛΑΣΗ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου