Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΆ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

από την Evi Nikolaidou


Υλικά
-  500 gr φύλλο κρούστας
-  4 πολύχρωμες πιπεριές
-  2 κρεμμυδάκια φρέσκα
-   2 πράσα
-   3 κολοκυθάκια
-  4 καρότα
-   500 gr μανιτάρια
-  ½  ματσάκι μαϊντανός
-   λίγος βασιλικός
-   250 gr φέτα
-   2-3 αυγά
-  λίγο γάλα για την επάλειψη

 Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε ένα βαθύ τηγάνι(τα έχουμε πλύνει και καθαρίσει πρώτα, ε;) και τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο. 


Αφού πιουν τα υγρά τους, προσθέτουμε τα αυγά και τη φέτα (την έχουμε κόψει κομματάκια, όχι γκουμούτσα) και τα φέρνουμε μια δυο γυροβολιές στο τηγάνι. 
Όταν ζαλιστούν, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε, να κρυώσουν λίγο. Παίρνουμε τα φύλλα, από 2 κάθε φορά, τα πασαλείβουμε με λάδια κι απλώνουμε τα λαχανικά από τη μια άκρη στην άλλη και τυλίγουμε σε ρολό.
Τα βάζουμε στο ταψί, αλείφουμε με λίγο γάλα, για να πάρουν χρώμα και τα ψήνουμε.

1 σχόλιο: