Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΚΕΪΚ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

από το Ιωάννη Τριφύλλη

Yλικά
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά
- 180 γραμμάρια γιαούρτι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- το ξύσμα ενός λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας νερό



Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού,τον χυμό λεμονιού και το νερό. 
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ αφού τα έχουμε ανακατέψει όλα μεταξύ τους. 
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου