από την Alterego Tania
Υλικά
- 500 γρμ σκληρό αλεύρι - 200 γρμ. Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις - 3 φακελάκια μαγιά - 2 φλιτζάνια χλιαρό (ΟΧΙ καυτό ΟΧΙ κρύο) νερό - 1 κουταλάκι ή λίγο παραπάνω αλάτι ιμαλαΐων - 1/2 κουταλάκι ζάχαρη - 3 κουταλιές καλό λάδι - Ούζο κ σουσάμι για να το πασαλείψουμε.
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά λεκάνη κοσκινίζουμε αλεύρι.
Διαλύουμε την μαγιά στο ΧΛΙΑΡΟ νερό κ βάζουμε την ζάχαρη.
Με ένα κουτάλι ενσωματώνουμε νερό στο αλεύρι κ ΜΕΤΑ βάζουμε το αλάτι κ ΤΕΛΟΣ το λάδι... σκεπάζουμε λεκάνη καλά με μεμβράνη κ αφήνουμε μόνο 30 λεπτά για να γίνει τούμπανο λέμε!!!!!
Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα το πιρουνιάζουμε του βάζουμε και δάχτυλα -για σχήμα ξέρετε- και το αλείβουμε με ούζο για να κολλήσει το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στις αντιστάσεις για 30 λεπτά στη τελευταία σχάρα του φούρνου.
Μετά ανεβάζουμε στους 200 για άλλα 10λεπτά - μην ανοίξετε πόρτα φούρνου καθόλου- το βγάζουμε από ταψί και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά στον αέρα στη μεσαία τώρα σχάρα του φούρνου! Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε την λαγάνα μας σε σχάρα για 10 λεπτά να φύγει υγρασία καιιιιιιι καλά τσακίσματααααα
Υλικά
- 500 γρμ σκληρό αλεύρι - 200 γρμ. Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις - 3 φακελάκια μαγιά - 2 φλιτζάνια χλιαρό (ΟΧΙ καυτό ΟΧΙ κρύο) νερό - 1 κουταλάκι ή λίγο παραπάνω αλάτι ιμαλαΐων - 1/2 κουταλάκι ζάχαρη - 3 κουταλιές καλό λάδι - Ούζο κ σουσάμι για να το πασαλείψουμε.
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά λεκάνη κοσκινίζουμε αλεύρι.
Διαλύουμε την μαγιά στο ΧΛΙΑΡΟ νερό κ βάζουμε την ζάχαρη.
Με ένα κουτάλι ενσωματώνουμε νερό στο αλεύρι κ ΜΕΤΑ βάζουμε το αλάτι κ ΤΕΛΟΣ το λάδι... σκεπάζουμε λεκάνη καλά με μεμβράνη κ αφήνουμε μόνο 30 λεπτά για να γίνει τούμπανο λέμε!!!!!
Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα το πιρουνιάζουμε του βάζουμε και δάχτυλα -για σχήμα ξέρετε- και το αλείβουμε με ούζο για να κολλήσει το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στις αντιστάσεις για 30 λεπτά στη τελευταία σχάρα του φούρνου.
Μετά ανεβάζουμε στους 200 για άλλα 10λεπτά - μην ανοίξετε πόρτα φούρνου καθόλου- το βγάζουμε από ταψί και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά στον αέρα στη μεσαία τώρα σχάρα του φούρνου! Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε την λαγάνα μας σε σχάρα για 10 λεπτά να φύγει υγρασία καιιιιιιι καλά τσακίσματααααα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου