Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΣΟΥΦΛΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

από την Anatoly Fotiadou
 
 Υλικά
 - φέτες(6-8) ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
-   1 κιλό σπανάκι
-   3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
-   1,5 κούπα γάλα ή κρέμα γάλακτος
-   2 αυγά
-   100 γρ. φέτα
-   250γρ. κίτρινο τυρί
-   αλάτι
-   πιπέρι
-   ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Εκτέλεση
Καθαρίζω το σπανάκι και το ζεματάω(αν είναι φρέσκο), αν είναι κατεψυγμένο πηγαίνω στο επόμενο βήμα), σοτάρω το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια, ρίχνω αλάτι και πιπέρι, όταν είναι έτοιμο, αποσύρω από την φωτιά, προσθέτω την φέτα και ανακατεύω
Χτυπάω τα αυγά σε μεγάλο μπολ και προσθέτω το γάλα(ή την κρέμα), βουτάω τις φέτες το ψωμί στο μείγμα και τις στρώνω σε καλά βουτυρωμένο πυρέξ, ρίχνω από πάνω το σπανάκι, καλύπτω με το κίτρινο τυρί
Περιχύνω με το μείγμα γάλα/αυγά που έχει περισσέψει και το αφήνω να σταθεί μισή ώρα πριν το ψήσω, ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-200 για 40-50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει...

προσθέτω και άνηθο στο σπανάκι, του πάει πολυ! ξέχασα να το γράψω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου