από την Vana Kleanthi
Υλικά
- 200 γρ αρνίσιο
κιμά
- 200 γρ
μοσχαρίσιο κιμά
- 1 ντομάτα
τριμμένη
- 1 κρεμμύδι
ψιλοκομμένο και σοταρισμένο σε λίγο λάδι
- ½ κουταλάκι ρίγανη
- ½ κουτ σουμακ
- ½ κουτ κύμινο
- ½ κουτ πιπέρι
- ½ κουτ πάπρικα
- ½ κουτ δυόσμος
- ½ κουτ θυμάρι
- ½ κουτ πάπρικα καυτερή (προαιρετικά)
- αλάτι.
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο να
σφίξει.
Πλάθουμε το κεμπάπ σε οποίο μέγεθος θέλουμε και η το περνάμε σε ξυλάκι
και ψήνουμε η το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι( εμείς έτσι το κάναμε χωρίς
ξυλάκι)
Το πιλάφι είναι με καρότο. Σερβίρουμε σε πίτα αφού τη ψήσουμε στο τηγάνι
με λάδι ,με κρεμμύδι ντομάτα και μαϊντανό.
Εγώ στο σπίτι το έκανα με αραβική!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου