Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ

από την Κυριακή Τομπροντή

Υλικά

-  750 ml. τσίπουρο
-  225 γραμμάρια ελληνικού καφέ
-  675 γραμμάρια ζάχαρη
-  1100 γραμμάρια νερό 


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη, κι όταν γίνει χλιαρό, (όχι καυτό), ρίχνουμε το τσίπουρο και τον καφέ.




Ανακατεύουμε (να λιώσει η ζάχαρη) και περιμένουμε μέχρι να φουσκώσει, όπως αν φτιάχναμε ελληνικό καφέ.




Προσέχουμε να μην μας χυθεί, αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σταθεί για 24 ώρες. (Όταν παγώσει σκεπάζουμε την κατσαρόλα).
Την επόμενη μέρα, τον σουρώνουμε σε ψιλό σουρωτήρι, προσέχοντας να μην ρίξουμε μέσα και το κατακάθι.
Αμέσως μετά, περνάμε το ποτό από διπλό τουλπάνι, τρεις φορές ή και περισσότερες, μέχρι να μη μένουν κατάλοιπα απ᾿ τον καφέ.
Το αφήνουμε για περίπου 3 - 4 ημέρες, να δέσουν οι γεύσεις και το απολαμβάνουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου