από την Mary
Anastasopoulou
Υλικά
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει
- 1 κούπα ζάχαρη
- ½ κούπα κακάο
- 1 κουταλάκι μπέικιν
- ½ κουταλάκι σόδα
- 1 κούπα γάλα
- 1/3 κούπας σπορέλαιο
- 1 αβγό μεγάλο
- 2 βανίλιες
- λίγο αλάτι
Για το γλάσο
- 250 γρ. κουβερτούρα
- ½ κούπα γάλα
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι σπορέλαιο
- 1 κουταλιά βούτυρο (δεν έβαλα σήμερα και έγινε εξίσου ωραίο)
- 1 κούπα ζάχαρη
- ½ κούπα κακάο
- 1 κουταλάκι μπέικιν
- ½ κουταλάκι σόδα
- 1 κούπα γάλα
- 1/3 κούπας σπορέλαιο
- 1 αβγό μεγάλο
- 2 βανίλιες
- λίγο αλάτι
Για το γλάσο
- 250 γρ. κουβερτούρα
- ½ κούπα γάλα
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι σπορέλαιο
- 1 κουταλιά βούτυρο (δεν έβαλα σήμερα και έγινε εξίσου ωραίο)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς . Σε προθερμασμένο φούρνο το αφήνω για 15 λεπτά, για να μείνει ρευστή η ζύμη.
Μόλις δηλαδή δω να πιάνει κρούστα είναι σχεδόν έτοιμο. Αφήνω να κρυώσει
και ετοιμάζω το γλάσο: λιώνω σε μπαιν μαρι τη κουβερτούρα και προσθέτω το λάδι
, το γάλα και τη βανίλια.
Γλασάρω το γλυκό και προσεύχομαι στο Παντοδύναμο να
μου δώσει εγκράτεια...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου