Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ


από την Mary Anastasopoulou

Υλικά
- 1 μόρφατ
-  1 ζαχαρούχο
-  2 φακ. άνθος αραβοσίτου βανίλια στιγμής
-  3 κούπες γάλα
-  1 ½  πακέτο πτι-μπερ
-  ινδοκάρυδο για πασπάλισμα

Εκτέλεση
μια στο δόξα πατρί και παπαλα..........χαχααααααα
(συγγνώμη για το ολίσθημα, τελευταία μου συμβαίνει συχνά, συνεχίζω....)
Χτυπάμε σε ένα μπολ το μορφατ με το ζαχαρούχο σε σαντιγί.
Σε άλλο μπολ, για να έχουμε να πλένουμε μετά , χτυπάμε το γάλα με τις κρέμες ώσπου να πήξει το μείγμα.


Ενώνουμε τα 2 μίγματα και προσθέτουμε τα πτι-μπερ θρυμματισμένα σε κομμάτια ανακατεύοντας καλά . Μετά βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου, μέχρι να μπορεί το μείγμα να πλάθεται με τα χέρια.
Αφού τα πλάσουμε τα πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
Αυτή βέβαια η συνταγή ήταν για γλυκό ταψιού αλλά επειδή εγώ είμαι ανησύχαστο τέκνο και τα τραβάει ο....... μου έκανα του κεφαλιού μου αλλά από ότι μου είπε ο επίσημος δοκιμαστής μου (ο γιόκας μου ο μικρός) πάλι μεγαλούργησα.

Αυτά τα ολίγα και καλό απόγευμα σε όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου