Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΚΡΕΜΑ

από τον  μιχ αλης
 
Υλικά
-  1 ½  λίτρο  γάλα
-  1 ½  κούπα σιμιγδάλι
-  1 ½  κούπα ζάχαρη
-  4 βανίλιες
-  3 αυγά
-  φύλλο κρούστας
-   βούτυρο

Εκτέλεση
Ρίχνουμε  στην κατσαρόλα το γάλα και την ζάχαρη και μόλις χλιαρώσει βάζουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει κρέμα. 
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά και  τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ταψί ένα κομμάτι βούτυρο και ανάβουμε τον φούρνο να λιώσει.
Απλώνουμε  2 διπλά φύλλα κρούστας από κάτω φροντίζοντας να περισσέψει λίγο από έξω ώστε να γυρίζει προς τα μέσα. 
Απλώνουμε  την κρέμα γυρίζουμε τα περισσευούμενα φύλλα μέσα και απλώνουμε άλλο ένα διπλό φύλλο από πάνω

Βρέχουμε  με ένα πινέλο λίγο νεράκι και σκορπάμε  βούτυρο...στον φούρνο 180 αέρα για 30 λεπτά περίπου...ζάχαρη άχνη μετά και κανελίτσα και ζεστή είναι το κάτι άλλο...
αλλά και κρύα μου αρέσει....
καλή όρεξη!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου