Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΜΠΕΡΚΕΡ κοτοπούλου


από την Evi Nikolaidou

Μπέργκερ Κοτοπούλου(με την αείμνηστη Κοτοπούλη,σας διαβεβαιώ,ουδεμία σχέση)!
Θα χρειαστούμε και υλικά,όπως αντιλαμβάνεστε,γι'αυτό και νιώθω την υποχρέωση,να σας τα αναφέρω.
Για τα μπέργκερ(στο νησί τση μάνας μου μπιφτέκια τα λέμε,αλλά ας όψεται το ψώνιο μου)

-  1/2 kg κιμά κοτοπούλου(σας πΕρικαλώ,αν έχετε του ιδιοκτήτου,μη το κυνηγήσετε τώρα για εκτέλεση,γιατί αφ'ενός θα σας πάρει ώρα-δεν είναι και ντιπ χαζό,να σας κάτσει με την πρώτη,αφ'ετέρου θα έχω και τύψεις συνειδήσης για το επικείμενο έγκλημα και συνάμα να βοηθήσετε και τον κ.κρεοπώλη τση περιοχής σας).
-  3 φρυγανιές,τση αρεσκείας σας(είμαι λαρτζ τύπος,δεν θέτω περιορισμούς) κι άμα θέτε,βάλτε και καμιά παραπάνω,να φτουρήσουνε τα ''μπέργκερ''. 
-  1 κολοκυθάκι (έχει και ζαρζαβατικόν η συνταγή).
-  1 καρότο(έτερον ζαρζαβατικόν). 
-  1 κρόμμυον. 
-  5-6 κλαδάκια από μαϊντανό (κατά προτίμηση-άνευ της ρίζας,μη ξεπατώσετε κι όλο το φυτό).
-  2-3 κουτ. σούπας λαδάκι(μη ξεχνάμε και τα μεσογειακά μας διατροφικά καθήκοντα).
-  1 λεμόνι που το έχουμε θυσιάσει-ξύσει,στύψει και 
-  2 κουτ. σούπας μουστάρδα.
Κι επειδή τα πράγματα δεν είναι τόσο του απλού,θέμε και μια διακόσμηση,να έχουμε να πορευόμαστε:
-  ψωμάκια για τα μπεργκερομπιφτέκια(πολύ ωραίες κι οι πιτούλες σουβλακακίου,αλλά δεν συνάδουν με το όνομα τση συνταγής)
-  μαρούλιΣ(οικονομία-όχι και ολόκληρο,μερικά φύλλα)
-  ντομάτα(παντού πάει μια ντομάτα άλλωστε) και 
-  5 κουτ.σούπας μαγιονέζας που την δείραμε με 
-  1 κουτ.σούπας μουστάρδα(κι αυτή η ρουφιάνα πάει σχεδόν παντού).


 Άντε να τα εκτελέσουμε τώρα
(κατά προτίμηση,όχι στα 3 μέτρα,γιατί θα γίνει ο κακός χαμός στην κουζίνα σας και δεν νομίζω,ότι είναι το πρέπον και το σωστόν). 
Λοιπόν,έχουμε και κάνουμε νιανιά μουλτοποιημένα τσι φρυγανιές.
Μια λεκανίτσα στην κουζίνα σας θα σας βρίσκετε για μια ώρα ανάγκης(τώρα, τι ανάγκες έχει έκαστος εξ υμών δεν γνωρίζω αλλά τες πα).
Ε,λοιπόν,αυτή η ώρα έφταΚε! Αδειάζετε εκεί το νιανιοφρύγανον,κάνετε μια πρόσθεση του κιμαδοειδούς κοτοπούλου και του λέτε, να αναμένει ολίγον τι!
Νιανιοποιείτε και το κρόμμυον,μετά του καρότου,του κολοκυθακίου και του μα'ι'ντανού,αλλά και του λαδακίου κι αφού τα κάΜετε αχταρμά,τα πετάτε ουχί στα σκουπίδια,αλλά στη λεκανίτσα ανάγκης,με τα έτερα φρυγανοκιμαδοειδή. 
Έχουμε και το λεμόνι με το ξύσμα του,το μπουμπουνάμε κι αυτό εντός λεκανίτσας,άιντε κι η μουστάρδα και το ανάλογον αλατοπίπερον κι αρχίζουμε τις μπούφλες στο περιεχόμενον του λεκανακακίου.
Αφού τα δείρετε για 2-3 λεπτά,τα χώνετε στο ψυγείο(όχι της κ.Ιωάννας Ζάγκλα,έχω βάσιμες υποψίες,ότι επωλήθη,αλλά στο ιδικόν σας).Προθερμαίνετε και το φούρνο σας στο γκριλ και βάζετε τη σχάρα στα αψηλά της! 



Λαδώνετε κι ένα ταψάκιον(ελπίζω να έχουτε κι απ'αυτό) και βάζετε τα μπέργκερ πάνω(από κάτω δεν ξέρω αν θα σας κάτσουν ή θα αναπτύξουν πρωτοβουλίες πεσίματος).
Άντε και τα ψήνετε,μέχρι να να γίνουν του ροδαλού πρώτα από τη μια κι ύστερις από την άλλη(αυτά πάνε με αυτή τη σειρά,μη μπερδεύεστε). 
Κόβετε τώρα και τα ψωμάκια (στη μέση,ε;) τα μπλαστρώνετε με την ανακατεμένη μουσταρδομαγιονέζα,πετάτε κι από ένα μπέργκερο εντός,φύλλο μαρουλακίου,ντομάτα και φωνάζετε τους ποδέλοιπους,να μασαμπουκιάσουν! 

ΥΣ.1. Ελπίζω να βγάλει άκρη τόσο ο ηθικός αυτουργός αυτής της δυστυχισμένης συνταγής-σγουρένιο-,όσο και εσείς!
ΥΣ.2. Μη με βρίζετε πολύ,είμαι και του ευαισθήτου,τρομάρα μου! 
ΥΣ.3.Τα παράπονά σας στη διαχείρηση,παρακαλώ πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου