Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ

από την ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά για τη γέμιση


-  700 γρ μανιτάρια portobello
-  1 ξερό κρεμμύδι
-  3 σκελίδες σκόρδο
-  250 γρ μπέικον
-  ½  ποτήρι λευκό κρασί
-  1 αυγό
-  1 κρέμα γάλακτος
-  200 γρ κασέρι τριμμένο
-  200 γρ γραβιέρα 
 Για το φύλλο
-  500 γρ αλεύρι μαλακό 
-   χλιαρό νερό 
-  ξύδι 
-   λάδι 
-   αλάτι .  
Εκτέλεση 
Κόβουμε τα μανιτάρια , το κρεμμύδι , τα σκόρδα και το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι και σβήνουμε με κρασί . Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε με μια πιατέλα και ρίχνουμε τα τυριά , το αυγό χτυπημένο και την κρέμα γάλακτος . 



Ανοίγουμε φύλλο χωριάτικο 
Τα υπόλοιπα γνωστά . 


Στρώνουμε κάτω φύλλο, ρίχνουμε γέμιση και σπάμε και ζυμαράκι μέσα στη γέμιση .


Πάνω φύλλο, λαδώνουμε και στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου