από την Eleni Margel Lou
Υλικά
- 30 κληματόφυλλα πού έχουμε πλύνει καλά και ζεματίσει .
- 200 γρ ρύζι Καρολίνα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2-3 λεμόνια
- μαϊντανός και δυόσμος ψιλοκομμένα
- αλατοπίπερο
- λάδι.
- Στο τελείωμα βάλαμε λάδι μάραθου
.
Εκτέλεση
Ζεματάμε τα κληματόφυλλα και αφήνουμε να κρυώσουν
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το ρύζι με το κρεμμύδι ,τις πρασινάδες και σβήνουμε με το ένα λεμόνι.
Ρίχνουμε νερό να τα σκεπάσει και περιμένουμε να πάρουν βράση ανακατεύοντας συνεχώς.
Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να τραβήξει το ρύζι μας όλα τα υγρά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα στρώνουμε μερικά κληματόφυλλα και αραδιάζουμε τυλιχτά με το ρύζι με προσοχή σε σχήμα ντολμά τα κληματόφυλλα.
Ραντίζουμε με λάδι μάραθου (πού είχαμε φτιάξει με την κλασσική μέθοδο) σκεπάζουμε με κληματόφυλλα και καπακώνουμε με ένα πιάτο να μην ανοίξουν στο μαγείρεμα.
Ρίχνουμε νερό και λεμόνι και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει όλο το νερό και να΄μείνει λαδάκι για το σερβίρισμα.
Υλικά
- 30 κληματόφυλλα πού έχουμε πλύνει καλά και ζεματίσει .
- 200 γρ ρύζι Καρολίνα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2-3 λεμόνια
- μαϊντανός και δυόσμος ψιλοκομμένα
- αλατοπίπερο
- λάδι.
- Στο τελείωμα βάλαμε λάδι μάραθου
.
Εκτέλεση
Ζεματάμε τα κληματόφυλλα και αφήνουμε να κρυώσουν
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το ρύζι με το κρεμμύδι ,τις πρασινάδες και σβήνουμε με το ένα λεμόνι.
Ρίχνουμε νερό να τα σκεπάσει και περιμένουμε να πάρουν βράση ανακατεύοντας συνεχώς.
Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να τραβήξει το ρύζι μας όλα τα υγρά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα στρώνουμε μερικά κληματόφυλλα και αραδιάζουμε τυλιχτά με το ρύζι με προσοχή σε σχήμα ντολμά τα κληματόφυλλα.
Ραντίζουμε με λάδι μάραθου (πού είχαμε φτιάξει με την κλασσική μέθοδο) σκεπάζουμε με κληματόφυλλα και καπακώνουμε με ένα πιάτο να μην ανοίξουν στο μαγείρεμα.
Ρίχνουμε νερό και λεμόνι και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει όλο το νερό και να΄μείνει λαδάκι για το σερβίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου