Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΠΑΤΣΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

από την Eleni Margel Lou

Υλικά 

-  1-2 κιλά πατσαδάκι μοσχαρίσιο.
-  ξύδι και νερό για να τον ξεμυρίσουμε.
-  Πελτές 2-3 κουταλιές
-  μερικά κλωνάρια σέλερυ
-  2 καρότα σε ροδέλες
-  κρεμμύδι ξερό (κόκκινο) 2 τεμάχια.
-  1 κουταλάκι ζάχαρη.
-  λάδι 
-  αλάτι 
-  πιπέρι
-   1 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί.

Εκτέλεση
Αφού έχουμε πλύνει πολύ καλά τις κοιλίτσες ,αφήνουμε μέσα σε ξύδι και νερό να ξεμυρίσει εντελώς.(δηλ νερό, ξύδι και αφήνουμε μέσα σε μια λεκάνη 1-2 ώρες).
Μετά σουρώνουμε και ξεπλένουμε καλά.
Ξεκινάμε και σοτάρουμε στο κρεμμύδι μαζί με τις κοιλίτσες που έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια.
Ρίχνουμε πελτέ-ζάχαρη και ανακατεύουμε για λίγο.
Σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί και έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά.
Μεταφέρουμε σε ένα βαθύ σκεύος η γάστρα κόβοντας το σέλερυ σε μικρά κομματάκια ,τα καρότα και στρώνουμε πάνω.
Βάζουμε νερό να σκεπάζει το φαγητό και λίγο λάδι ακόμα (1 κούπα).
Σκεπάζουμε με το καπάκι η αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 για 2 ώρες.
Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί ακόμα λίγο μέχρι να αφήσει το φαγητό μας ελάχιστο ζουμί με σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου