από την Eleni Margel Lou
Υλικά
- 1-2 κιλά πατσαδάκι μοσχαρίσιο.
Εκτέλεση
Αφού έχουμε πλύνει πολύ καλά τις κοιλίτσες ,αφήνουμε μέσα σε ξύδι και νερό να ξεμυρίσει εντελώς.(δηλ νερό, ξύδι και αφήνουμε μέσα σε μια λεκάνη 1-2 ώρες).
Υλικά
- ξύδι και νερό για να τον ξεμυρίσουμε.
- Πελτές 2-3 κουταλιές
- μερικά κλωνάρια σέλερυ
- 2 καρότα σε ροδέλες
- κρεμμύδι ξερό (κόκκινο) 2 τεμάχια.
- 1 κουταλάκι ζάχαρη.
- λάδι
- Πελτές 2-3 κουταλιές
- μερικά κλωνάρια σέλερυ
- 2 καρότα σε ροδέλες
- κρεμμύδι ξερό (κόκκινο) 2 τεμάχια.
- 1 κουταλάκι ζάχαρη.
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί.
Εκτέλεση
Αφού έχουμε πλύνει πολύ καλά τις κοιλίτσες ,αφήνουμε μέσα σε ξύδι και νερό να ξεμυρίσει εντελώς.(δηλ νερό, ξύδι και αφήνουμε μέσα σε μια λεκάνη 1-2 ώρες).
Μετά σουρώνουμε και ξεπλένουμε καλά.
Ξεκινάμε και σοτάρουμε στο κρεμμύδι μαζί με τις κοιλίτσες που έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια.
Ρίχνουμε πελτέ-ζάχαρη και ανακατεύουμε για λίγο.
Σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί και έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά.
Μεταφέρουμε σε ένα βαθύ σκεύος η γάστρα κόβοντας το σέλερυ σε μικρά κομματάκια ,τα καρότα και στρώνουμε πάνω.
Βάζουμε νερό να σκεπάζει το φαγητό και λίγο λάδι ακόμα (1 κούπα).
Σκεπάζουμε με το καπάκι η αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 για 2 ώρες.
Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί ακόμα λίγο μέχρι να αφήσει το φαγητό μας ελάχιστο ζουμί με σάλτσα.
Ξεκινάμε και σοτάρουμε στο κρεμμύδι μαζί με τις κοιλίτσες που έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια.
Ρίχνουμε πελτέ-ζάχαρη και ανακατεύουμε για λίγο.
Σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί και έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά.
Μεταφέρουμε σε ένα βαθύ σκεύος η γάστρα κόβοντας το σέλερυ σε μικρά κομματάκια ,τα καρότα και στρώνουμε πάνω.
Βάζουμε νερό να σκεπάζει το φαγητό και λίγο λάδι ακόμα (1 κούπα).
Σκεπάζουμε με το καπάκι η αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 για 2 ώρες.
Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί ακόμα λίγο μέχρι να αφήσει το φαγητό μας ελάχιστο ζουμί με σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου