Υλικά
-
γαρίδες
-
σέλινο
-
βούτυρο
-
1 κύβο λαχανικών
-
πιπεριά ψιλοκομμένη
-
ελιές
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
πάπρικα
-
ούζο
-
μουστάρδα
Εκτέλεση
Έβρασα για λίγο τις γαρίδες μέσα σε νερό, έριξα και λίγο σέλινο
μέσα, περίπου 5 λεπτά.
Σ ένα τηγάνι έβαλα βούτυρο, έλιωσε, έβαλα τις γαρίδες, έριξα
έναν κύβο λαχανικών, ψιλοκομμένη πιπεριά
και ελίτσες, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, και
μόλις άρχισε να δένει, τις έσβησα με ούζο.(το έχω κάνει και με ουίσκι αλλά βγήκε
πιο βαρύ).
Μόλις εξατμίστηκε το αλκοόλ ανακάτεψα μουστάρδα με νερό που είχε μείνει
από τις γαρίδες που είχα βράσει και στη συνέχεια την έριξα μέσα στο μίγμα.
Το άφησα
να πάρει μια βράση ανακατεύοντας να μην κολλήσουν και το έσβησα.
Αφήνω παραπάνω
ζουμί όταν τις βγάζω από τη φωτιά διότι όταν αρχίσει και κρυώνει πήζουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου