Υλικά για τη ζύμη
- 3.5 νεροπότηρα αλεύρι μαλακό λευκό
- 2 κουταλάκια αλάτι
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγο ξύδι
- 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό
Για την γέμιση
- 2-3 μικρά κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
και στραγγισμένα η πορτοκαλί κολοκύθα για πίτες
- 1 πακετάκι σταφίδες
- 200 γρ περίπου καρύδια χοντροκομμένα
- κανέλα
- ζάχαρη
- 'άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά
για τη ζύμη, προσθέτοντας το νερό στο τέλος. Φτιάχνουμε μια ζύμη πολύ μαλακή
και αφράτη. Την χωρίζουμε σε 2 μπαλάκια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για
μισή ώρα.
Ξαναζυμώνουμε ελαφρά και αφήνουμε πάλι για μισή ώρα.
Εν τω μεταξύ
ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση, προσθέτοντας
τόση ζάχαρη, όση θέλουμε εμείς.
Προσοχή, επειδή υπάρχουν οι σταφίδες μη μας γίνει πολύ γλυκιά.
Ανοίγουμε το ένα μπαλάκι σε ένα λεπτό φύλλο και το λαδώνουμε.
Γύρω γύρω βάζουμε περιμετρικά τη γέμιση που την έχουμε χωρίσει σε 2 μέρη.
Διπλώνουμε προς τα μέσα.
Λαδώνουμε
το γύρισμα και αρχίζουμε να ρολάρουμε το φύλλο.
Καθώς γυρίζει βλέπουμε πως σκίζεται στο κέντρο.
Τελειώνουμε το ρολάρισμα και η στριφτή πίτα είναι έτοιμη
Αφού τυλίξουμε καλά τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο
φύλλο. Έτσι γεμίζει το ταψί με την στριφτή πίτα μας.
Λαδώνουμε και ψήνουμε για
μια ώρα σχεδόν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς.
Από πάνω
πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη και κανέλα
Καλή μας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου