από την Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νισεστέ,το κακάο, το αλεύρι,τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει.
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλιτζάνι του καφέ αλεύρι
- 1,5 φλιτζάνι του καφέ νισεστέ
- 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 βανίλια
- 1 φακελάκι ινδοκάρυδο
- 200 ml γάλα
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλιτζάνι του καφέ αλεύρι
- 1,5 φλιτζάνι του καφέ νισεστέ
- 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 βανίλια
- 1 φακελάκι ινδοκάρυδο
- 200 ml γάλα
- 1 φακελάκι garni.
ΕκτέλεσηΣε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νισεστέ,το κακάο, το αλεύρι,τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει.
Όταν πήξει η κρέμα βάζουμε το βούτυρο και τη
βανίλια και ανακατεύουμε λίγο ακόμη μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Στρώνουμε το
ινδοκάρυδο σ' ένα ταψί και ρίχνουμε επάνω την κρέμα. Το κουνάμε λίγο για να
στρωθεί ομοιόμορφα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα
με με τη σκόνη garni μέχρι να πήξει και τη στρώνουμε πάνω στην κρέμα. Κατόπιν
κόβουμε το γλυκό μας σε λωρίδες και το τυλίγουμε ρολό.
Καλή όρεξη.
Καλή όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου