από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 5-6 κολοκυθάκια αρκετά μεγάλα
- δυόσμος
- μάραθος ή άνηθος
- μαϊντανός
- αλεύρι, περίπου 2 κούπες τσαγιού
- 1 κούπα σπορέλαιο, εγώ έβαλα ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- 1 γιαούρτι
- 350 γρ τυρί της αρεσκείας σας, έβαλα φέτα
- αλάτι (τσιγγούνικα, επειδή θα βάλουμε και το τυρί, μην λυσσάξουμε κιόλας)
- πιπέρι και
- 2 πιπεριές καυτερές ΦΥΣΙΚΑ
Εκτέλεση
Τρίβουμε στον τρίβουμε τα κολοκυθάκια με την φλούδα και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιέζουμε στο σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους.
Μια δυο φορές τα πιέζουμε και είναι εντάξει. Σε μια λεκάνη
βάζουμε τα κολοκύθια, τα πράσινα μυρωδικά μας, όλα ψιλοκομμένα, καθώς επίσης
και τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι και το αλεύρι, να γίνει σαν πηχτός χυλός.
Αλατοπιπερώνουμε
και αδειάζουμε το μείγμα σε στρωμένο με λαδόκολλα ταψί.
Ψήνουμε
στους 180-200 βαθμούς περίπου μια ώρα, έως ότου ροδίσει καλά πάνω κάτω.
Αφήνουμε να κρυώσει για να το κόψουμε
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου