Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΑ


από την Ειρήνη Συρράκου

Υλικά
-   φρέσκα φασολάκια

Εκτέλεση

Η διαδικασία είναι πολύ απλή αρκεί να υπάρχει χύτρα υψηλής πιέσεως (pressure canner). Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε τα φασολάκια.
Γεμίζουμε τα βάζα μας με τα φασολάκια, ρίχνουμε μέσα στα βάζα νερό που βράζει και κλείνουμε. 

Τοποθετούμε τα βάζα μέσα στη χύτρα υψηλής πίεσης και τα βράζουμε για 25 λεπτά αφ ης στιγμής η χύτρα μας πιάσει τη ζητούμενη πίεση και θερμοκρασία. 
Τα αποθηκεύουμε στο ράφι μας για 1 χρόνο με ασφάλεια.

Τα φασολάκια τα βάζω ωμά μέσα στα βάζα. Η οικιακή τους κονσερβοποίηση σύμφωνα με τις οδηγίες θέλει 25 λεπτά για να είναι ασφαλή για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
Έτσι κι αλλιώς το μαγείρεμα τους μετά είναι τόσο λίγο. 
Φαντάσου, ανοίγεις 2 βάζα φασολάκια, 1 βάζο σπιτική σάλτσα ντομάτας, τσιγαρίζεις κρεμμύδι, σκόρδο, ρίχνεις το περιεχόμενο των βάζων μέσα και όσο να πάρει μια- δυο βράσεις η σάλτσα, το φαγητό είναι έτοιμο. 
Δεν θέλει ιδιαίτερο μαγείρεμα μετά.

2 σχόλια:

  1. Γεια σας και ευχαριστούμε για τις ωραίες αναρτήσεις. Αν δεν υπάρχει χύτρα, πώς αλλιώς μπορώ να διατηρήσω τα φασολάκια για μεγάλο χρονικό διάστημα;ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικα τα φτιαχνω χωρις χυτρα με τον παραδοσιακο τροπο..Για να ειμαι σιγουρος βαζω βρεγμενη πετσετα σε ταψι ακουμπω τα σφραγισμενα βαζα και ατ αφηνω στον φουρνο για κανενα μισαωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή