Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ


από την Theodora Kaipi

Υλικά
Για τη ζύμη
-  1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο
-  1 κεσεδάκι καλαμποκέλαιο
-  1 κουτ. Γλυκού κοφτό αλάτι
-  1 αυγό
-  1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
-  αλεύρι όσο πάρει (περίπου 500 γρ)
Για τη γέμιση
-  400 γρ φέτα ή 200 γρ φέτα & 200 γρ ανάλατη μυζήθρα
-  2 αυγά
-  Δυόσμο
-  Λίγο αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε βαθιά λεκάνη όλα τα υλικά της ζύμης και ανακατεύουμε μέχρι να επιτύχουμε μία μαστιχωτή ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
(Αν θέλουμε καλύπτουμε την επιφάνεια με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Μετά ξαναζυμώνουμε λίγο για να φύγει ο αέρας. )
Παίρνουμε μικρή ποσότητα ζύμης στην παλάμη μας και την ανοίγουμε με το άλλο χέρι. Βάζουμε μια πιρουνιά από τη γέμιση στην μία πλευρά και διπλώνουμε για να σκεπάσουμε το τυροπιτάκι. Τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα σκεπασμένη με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις 170 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Είναι πολύ εύκολα και πεντανόστιμα !!!
Καλή επιτυχία !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου