Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ


από την Maria Kaparaki

Υλικά


-  1 κούπα γάλα χλιαρό
-  ½  κούπα ηλιέλαιο
-  1 φακελάκι μαγιά
-  1 αυγό
-  1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-  1 κουτ. γλυκού αλάτι
-  αλεύρι όσο πάρει για να γίνει εύπλαστη και μαλακή ζύμη
(εμένα μου πήρε πολύ λιγότερο και από 500 γραμμ.)
Εκτέλεση 


Πως γίνεται το μακρυνάρι
ανοίγεις το φύλλο, απλώνεις γέμιση στη μια πλευρά, διπλώνεις μέχρι τη μέση και κόβεις το υπόλοιπο φύλλο λωρίδες και κάνεις επάνω στο ρολό οτι σχέδιο θέλεις!! 


Αφού κρυώσει κόβεται πανεύκολα σε φέτες και είναι πολύ αφράτο και εμφανίσιμο!

Συμβουλή: Αφήστε να κρυώσει και μετά δοκιμάστε!!!

3 σχόλια: