Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- πατάτες βρασμένες και λιωμένες
- αυγό 1
- κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
 -αλεύρι ελάχιστο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- γάλα λίγο
- λάδι
- τυρί τριμμένο
- φρυγανιά


Εκτέλεση

Σε ένα ταψάκι βάζουμε την λιωμένη πατάτα.
Προσθέτουμε το αυγό και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και τα ζυμώνουμε.
Αν είναι μαλακή η ζύμη προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι.



Το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
Πλάθουμε τους πατατοκεφτέδες και τους τυλίγουμε σε φρυγανιά.
Σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα απλώνουμε τους πατατοκεφτέδες.
Τους ψήνουμε για κανένα μισάωρο στους 180 βαθμούς.




1 σχόλιο: