από την Ioanna Zagkla
Υλικά
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε για λίγο το γάλα και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό την άχνη να διαλυθεί.
Υλικά
- 1 πακέτο
σαβαγιαρ
- 3/4 κούπας γάλα
- 1 κ.σ. άχνη
για την κρέμα
- 350 γρ. μαργαρίνη
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 4 κ.σ. κακάο
- 1 1/4 κούπας ζάχαρη
- 5 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- κουβερτούρα σε καρουλάκια ή τριμμένη για το στόλισμα
- 3/4 κούπας γάλα
- 1 κ.σ. άχνη
για την κρέμα
- 350 γρ. μαργαρίνη
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 4 κ.σ. κακάο
- 1 1/4 κούπας ζάχαρη
- 5 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- κουβερτούρα σε καρουλάκια ή τριμμένη για το στόλισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε για λίγο το γάλα και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό την άχνη να διαλυθεί.
Βουτάμε μέσα τα σαβαγιαρ και αραδιάζουμε σε ταψάκι.
Αφήνουμε το ταψί με τις φρυγανιές στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο τη μαργαρίνη να λιώσει πάνω σε χαμηλή φωτιά.
Αφήνουμε το ταψί με τις φρυγανιές στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο τη μαργαρίνη να λιώσει πάνω σε χαμηλή φωτιά.
Όταν είναι έτοιμη, προσθέτουμε μέσα την κουβερτούρα, το
κακάο και τη ζάχαρη.
Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το μείγμα, μέχρι να λιώσει πολύ
καλά η ζάχαρη!
Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το μείγμα, μέχρι να λιώσει πολύ
καλά η ζάχαρη!
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για λίγο.
Δεν το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς! Προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας
γρήγορα με σύρμα, τα χτυπημένα αβγά.
Απλώνουμε την κρέμα στο ταψί πάνω από τις φρυγανιές.
Όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα μας, το γλυκό είναι έτοιμο για να το καλύψουμε με τη χτυπημένη σαντιγί.
Απλώνουμε την κρέμα στο ταψί πάνω από τις φρυγανιές.
Όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα μας, το γλυκό είναι έτοιμο για να το καλύψουμε με τη χτυπημένη σαντιγί.
Στρώνουμε όμορφα την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με ότι έχουμε.
Έβαλα πάνω τριμμένο μπισκότο και σταγόνες σοκολάτας! Αυτά υπήρχαν στο ντουλάπι.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Σερβίρουμε σε κομμάτια
Σερβίρουμε σε κομμάτια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου