από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 2 κούπες ρακή (ή κονιάκ ή άλλο λευκό ποτό χωρίς ιδιαίτερο άρωμα)
Υλικά
- 2 κούπες ρακή (ή κονιάκ ή άλλο λευκό ποτό χωρίς ιδιαίτερο άρωμα)
- 25 - 30 φυλλαράκια φρέσκιας δάφνης (ανάλογα με το μέγεθος)
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 2 κούπες ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε τα φύλλα της δάφνης και τα στεγνώνουμε σε μια πετσέτα.Τα βάζουμε σε καθαρό βάζο μαζί με την κανέλα και το ποτό.
Κλείνουμε καλά και το τοποθετούμε σε σκιερό μέρος, σε ένα ντουλάπι για παράδειγμα.
Το αφήνουμε εκεί για 15 μέρες και το ανακινούμε όποτε θυμηθούμε.
Μετά τις 15 μέρες, βγάζουμε τα φύλλα και την κανέλα και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό και την ζάχαρη. Από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός μετράμε 5 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και προσθέτουμε το αλκοόλ.
Αφήνουμε να μείνει ετσι για 3-4 ώρες και μετά το φιλτράρουμε και το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια.
Το λικέρ μας είναι έτοιμο!!!!
Συμβουλή
Όσο πιο φρεσκοκομμένα είναι τα φύλλα δάφνης , τόσο πιο όμορφο χρώμα βγάζουν!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου