από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- ντομάτες
- αλάτι
- καστανή ζάχαρη
- ξύδι
- καυτερές πιπεριές
- θυμάρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις ντομάτες σε χοντρά κομμάτια. Τις βάζουμε με λίγο αλάτι σε σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά.
Μετά τις βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με το αλάτι, την ζάχαρη, το ξύδι να βράσουν μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους.
Αφού συμπυκνωθούν προσθέτουμε το θυμάρι και τις καυτερές πιπεριές .
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση της. Είδα πως ήθελε λίγη ακόμα καυτερή πιπεριά,οπότε πρόσθεσα κι άλλη
Βράζουμε ακόμα λίγο και όπως είναι καυτή η μαρμελάδα την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Αν την κάνουμε λίγο ρευστή, είναι υπέροχη σάλτσα για πίτσες και μακαρονάδες.
Φρυγανίζουμε λίγο ψωμί, βάζουμε από πάνω τυρί και μετά την υπέροχη αυτή μαρμελάδα!!!!!
Υλικά
- ντομάτες
- αλάτι
- καστανή ζάχαρη
- ξύδι
- καυτερές πιπεριές
- θυμάρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις ντομάτες σε χοντρά κομμάτια. Τις βάζουμε με λίγο αλάτι σε σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά.
Μετά τις βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με το αλάτι, την ζάχαρη, το ξύδι να βράσουν μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους.
Αφού συμπυκνωθούν προσθέτουμε το θυμάρι και τις καυτερές πιπεριές .
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση της. Είδα πως ήθελε λίγη ακόμα καυτερή πιπεριά,οπότε πρόσθεσα κι άλλη
Βράζουμε ακόμα λίγο και όπως είναι καυτή η μαρμελάδα την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Αν την κάνουμε λίγο ρευστή, είναι υπέροχη σάλτσα για πίτσες και μακαρονάδες.
Φρυγανίζουμε λίγο ψωμί, βάζουμε από πάνω τυρί και μετά την υπέροχη αυτή μαρμελάδα!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου