-
2,5 κιλά σύκα
- 700-1000 γρμ. ζάχαρη ανάλογα πόσο γλυκά είναι τα σύκα
- χυμό ενός λεμονιού με το ξύσμα του
- 1/2 κούπα νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 700-1000 γρμ. ζάχαρη ανάλογα πόσο γλυκά είναι τα σύκα
- χυμό ενός λεμονιού με το ξύσμα του
- 1/2 κούπα νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 6 καρφάκια γαρύφαλλο
- 1 τζούρα αλάτι
- 1 τζούρα αλάτι
- ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ όρεξη για να ιδρώστε!!!! Τζάμπα
σάουνα!
Εκτέλεση
Πλένουμε τα σύκα μαζί με τα
φλούδια και τα
κόβουμε στα 4.
Τα βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη και προσθέτουμε
όλα τα παραπάνω υλικά εκτός τα μπαχαρικά που τα έχουμε βάλει σε τούλι.
Τα αφήνουμε
μια ώρα να ενωθούν και τα
βάζουμε σε κατσαρόλα ψηλή σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε
κάθε 5'.
Μετά από 45' βγάζουμε το τούλι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα
μας. Όταν δέσει την βάζουμε σε βάζα αποστειρωμένα με τη γνωστή διαδικασία
Την έκανα με τις φλούδες
τους, πρώτον γιατί είναι λεπτόφλουδα τα συγκεκριμένα και δεύτερον
έτσι είναι πολύ πιο νόστιμα!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου