Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ΣΥΚΟ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


 από τον Ιωάννη Τριφύλλη


Υλικά
-  σύκα
-  φρουκτόζη
- χυμό ενός λεμονιού
-  μερικά φύλλα αρμπαρόριζας
- 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σύκα από τα κοτσάνια και τις φλούδες
Βάζουμε τα φρούτα στην κατσαρόλα κομματιασμένα , με μισό ποτήρι νερό.


Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το ξύλο κανέλας


Και  την φρουκτόζη λιγότερο από ένα σακουλάκι για να μην βγει πολύ γλυκιά
Το άφησα μέχρι να πήξει αλλά να είναι ελαφρώς ρευστή

Επίσης πρόσθεσα και χυμό λεμονιού


Μοναδική γεύση!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου