Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

KΑΡΜΠΟΝΑΡΑ




από τον Athanasios Panagaris

Υλικά

-μακαρόνια σπαγγέτι 500 γραμμάρια
- μπέϊκον κομμένο σε κύβους
- 3 αυγά και 1 κρόκος( υπολογίζουμε 1 αυγό για κάθε άτομο)
- παρμεζάνα
- ελάχιστο λάδι
-λίγο ζωμό από τα βρασμένα μακαρόνια
- πιπέρι φρεσκοκομμένο



Εκτέλεση

Κόβουμε το κομμάτι του μπέϊκον σε μικρούς κύβους

Σε τηγάνι με ελάχιστο λάδι(κατα προτίμηση όχι ελαιόλαδο) ψήνουμε το μπέϊκον μέχρι να πάρει χρώμα.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.

Έχουμε χτυπήσει τα αυγά σαν ομελέτα.

Ρίχνουμε την παρμεζάνα μέσα στο χτυπημένο αυγό.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια κρατώντας λίγο νερό .
Ρίχνουμε τα αυγά στα μακαρόνια ανακατεύοντας συνεχώς για ν μην ψηθεί το αυγό και μας κόψει.

Προσθέτουμε το μπέϊκον συνεχίζοντας το ανακάτεμα και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό ώστε να γίνει πιο ζουμερή η καρμπονάρα μας.

Την σερβίρουμε και ρίχνουμε παρμεζάνα και φρεσκοκομμένο πιπέρι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου