Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ

από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 4-5  μελιτζάνες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- μαϊντανός
- ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- τυρί φέτα
- αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και  καβουρντίζουμε τα κρεμμύδια, τριμμένα στον χοντρό τρίφτη.


Συγχρόνως τρίβουμε κάθε μελιτζάνα στον τρίφτη και αμέσως την ρίχνουμε στην κατσαρόλα για να σοταριστεί. Έτσι δεν προλαβαίνουν να μαυρίσουν.


Προσθέτουμε και τον μαϊντανό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Μόλις πιουν υα υγρά τους αποσύρουμε από το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Έχουμε ετοιμάσει εν τω μεταξύ τα φύλλα για την πίτα.
Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε το ένα φύλλο. Ραντίζουμε με λίγο λάδι. Στην κατσαρόλα προσθέτουμε τα 2  αυγά ελαφρά χτυπημένα και το τυρί χοντροκομμένο.
 Αδειάζουμε πάνω στο φύλλο.
Από πάνω βάζουμε και το δεύτερο φύλλο, κάνουμε τον κόθορο, χαράζουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι.



 Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 180-200 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, ώσπου να ροδίσει


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου