από την Ioanna Zagkla και την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά για την γέμιση
- πιπεριές σε διάφορα χρώματα
- ντομάτες
- κρεμμύδι ξερό
- σχοινόπρασο
- 2 αυγά
- 300 γρ φέτα
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Για το ζυμάρι
- 3,5 νεροπότηρα αλεύρι μαλακό
- 1 ποτήρι νερό
- ½ φλιτζ του καφέ λάδι
- 2 κοφτά κουταλάκια του καφέ αλάτι
4 κουταλιές σούπας
ξύδι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το ζυμάρι μας και το χωρίζουμε σε 2 μέρη. Τα κάνουμε
μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν λίγο.
Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ξερό κρεμμύδι μ ε λίγο λάδι χοντροκομμένο να σοταριστεί ελαφρά. Προσθέτουμε σε λίγο και τις πιπεριές. Αφού μαλακώσουν προσθέτουμε τις ντομάτες χοντροκομμένες, και τον μαϊντανό, καθώς και το σχοινόπρασο. Το αλατοπιπερώνουμε, με λίγο αλάτι, επειδή θα βάλουμε και το τυρί.
Αφού πιει τα υγρά του, το βγάζουμε από το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και το τυρί σε κομμάτια. Ανακατεύουμε και ξαναγυρνάμε στην ζύμη μας.
Ανοίγουμε το πρώτο μπαλάκι της ζύμης και το βάζουμε σε καλολαδωμένο ταψί.
Ραντίζουμε με λίγο λάδι
Αδειάζουμε την κατσαρόλα και ραντίζουμε αφού στρώσουμε την γέμιση με λίγο λάδι.
Από πάνω βάζουμε και το δεύτερο φύλλο μας. Φτιάχνουμε τον κόθορο και χαράσσουμε την πίτα.
Λαδώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου