Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι
- φασολάκια
- λάδι
- μουστάρδα
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 φλιτζάνι του καφέ λευκό κρασί
- κουρκουμάς
- κάρυ
- αλάτι
- πιπέρι
-μαϊντανός
- χυμό από 1-2 λεμόνια

Εκτέλεση
Σε μια χύτρα ταχύτητας βάζουμε το λάδι και  μόλις ζεσταθεί τοποθετούμε το κρέας και το θωρακίζουμε απ όλες τις πλευρές.


Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες  και σε μερικά λεπτά σβήνουμε με το κρασί.


Ρίχνουμε την μουστάρδα, το πιπέρι, το κάρυ και το βράζουμε για 15 λεπτά.


Μόλις κατεβεί η βαλβίδα και ανοίξει η χύτρα ανάβουμε το μάτι πάλι και προσθέτουμε τα φασολάκια, τον μαϊντανό, αλάτι και τον χυμό από τα λεμόνια. Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για άλλα 15-20 λεπτά.



Σημείωση: αν βάλουμε ντομάτα στο φαγητό, μπορούμε να το σβήσουμε με κόκκινο κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου