από την Τζένη Λάγαρη
Υλικά
- έτοιμη ζύμη
σφολιάτας
- μήλα πλυμένα κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες γιατί αλλιώς δεν
γυρίζονται τα τριανταφυλλάκια
- μαρμελάδα της αρεσκείας μας
- κανέλα
Εκτέλεση
Κόβουμε την ζύμη
σε λωρίδες, αλείφουμε με μαρμελάδα, πασπαλίζουμε με κανέλα και αν θέλουμε και
λίγη ζάχαρη (αλλιώς βγαίνουν σχετικά άγλυκα -εν πάση περιπτώσει, είναι θέμα
γούστου) , τοποθετούμε τα κομμένα μήλα κατά μήκος στο μισό φύλο , το διπλώνουμε
και ρολάρουμε όπως στην φωτό.
Βάζουμε τα τριανταφυλλάκια σε βουτυρωμένες
θηκούλες και ψήνουμε αρκετή ώρα μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα.
Εγώ βέβαια τα υποβοήθησα γιατί είδα ότι μου
έσπαγαν τα νεύρα από έξω ψημένα και μέσα ζυμαρέξ, γι αυτό τα έβγαλα από την
φόρμα τα άνοιξα με ένα μαχαιράκι να μη χαλάσει και το σχήμα τους και τα
ξαναπέταξα στο φούρνο.
(Γι αυτό δεν ξέρω και τον χρόνο ψησίματος)
Τελικά άρεσαν
τόσο πολύ και από εκεί που γκρίνιαζα ότι, ότι βλακεία βλέπω δεν θα την ξανακάνω , θα
καθιερωθούν μάλλον!
Ξέχασα να σας πω ότι τους έριξα και μπόλικη άχνη πιο πολύ
για να γλυκάνουν γιατί οπτικά ήταν τέλεια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου