Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΣΑΠΟΥΡΝΑ ΜΕ ΜΗΛΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

από την Ioanna Zagkla

Υλικά
- 1 κιλό τσάπουρνα
- 1 κιλό μήλα κόκκινα
- 700 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 ½  λεμόνι
- αρμπαρόριζα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μήλα σε σχετικά μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό τόσο που να τα σκεπάζει! 
Ρίχνουμε και το χυμό του μισού λεμονιού και αφήνουμε 15' να μαλακώσουν. Όταν γίνει αυτό, τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί. 
Στο ζουμί που έβρασαν τα μήλα, βάζουμε πλέον τα τσάπουρνα να βράσουν μέχρι να σκάσουν και να φανεί η κίτρινη σάρκα τους. Πάντα σε σιγανή φωτιά! 
Σουρώνουμε τα τσάπουρνα κρατώντας το υγρό στην κατσαρόλα. Στο σουρωτήρι για τα μακαρόνια αρχίζουμε να τα πιέζουμε για να βγει ο χυμός τους και να μείνουν μόνο τα κουκούτσια! Βόλεψε πολύ το εργαλείο για πολτοποίηση της βραστής πατάτας! 
Όταν τελειώσουμε, κρατάμε στην άκρη τα κουκούτσια με τις φλούδες και πολτοποιούμε τα μήλα στο μπλέντερ. 
Στην κατσαρόλα με το ζουμί από τα 2 φρούτα, προσθέτουμε τον πολτό από τα τσάπουρνα και αντίστοιχα από τα μήλα. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σε σιγανή πάντα φωτιά! 
Όταν δέσει, έτσι όπως είναι ζεστή η μαρμελάδα μας, τη βάζουμε στα αποστειρωμένα βάζα, ανάποδα πάνω σε μια πετσετούλα και είμαστε έτοιμοι.
Καλή επιτυχία. 
Από τις πιο νόστιμες μαρμελάδες που έφτιαξα φέτος! 
Φιλιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου