Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΤΣΑΠΟΥΡΝΟ

από την Ioanna Zagkla


Υλικά
 – 600 γραμμάρια φλούδες, κουκούτσια και τσάπουρνα που περίσσεψαν
-  700 γραμμάρια ζάχαρη
- 700 γραμμάρια  γράπα

Εκτέλεση
Θυμάστε που στην προηγούμενη συνταγή είχαμε ζαλίσει τα τσάπουρνα στο σουρωτήρι μακαρονιών; 
Ε, αυτά που έμειναν, δεν τα πετάμε. Κουκούτσια και φλούδες τα βάζουμε σε ένα βάζο μαζί με όσα τσάπουρνα έχουν περισσέψει. Βγήκαν κάπου 600 γραμμάρια όλα μαζί. Βάζουμε την  ζάχαρη,και την  γράπα, κλείνουμε ερμητικά και αφήνουμε το βάζο σε μέρος που να μην το κτυπάει ο ήλιος αλλά να το βλέπει για 15 ή και παραπάνω μέρες! 
Κάθε μέρα κάνα δυο φορές ανακινούμε το βάζο για να λιώνει η ζάχαρη.
Όταν περάσει το διάστημα, σουρώνουμε σε τουλουπάνι κάνα δυο φορές και φυλάμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια! 
Φιλάκια και καλή επιτυχία! 
Άντε γεια μααααας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου