Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΔΥΟΣΜΟΥ


από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά
- 1 λίτρο γράπα ή βότκα
-  1 λίτρο νερό
- 1 κιλό ζάχαρη
- κανέλα
- μοσχοκάρυδο
- μπόλικο δυόσμο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα βάζο την βότκα, τα μπαχαρικά και το δυόσμο και το κλείνουμε καλά.
Το αφήνουμε στον ίσκιο για 15 μέρες με ένα μήνα. 
Μετά το ανοίγουμε και το σουρώνουμε.
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με το ένα κιλό ζάχαρη και το ένα λίτρο νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε στο μείγμα με την βότκα.

Γεμίζουμε τα μπουκάλια και το αφήνουμε κλειστό για δύο βδομάδες ακόμα. 
Μετά είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου