Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΛΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αμύγδαλα από βερύκοκα 
- ρακή χωρίς γλυκάνισο 500 γραμμάρια
- ζάχαρη 500 γραμμάρια
- νερό 350 γραμμάρια
- ανθόνερο μισό ποτηράκι του κρασιού


Εκτέλεση

- Σε ένα μπρίκι βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα αμύγδαλα βερύκοκου να μαλακώσουν για να τα ξεφλουδίσουμε.
Χτυπάμε τα ασπρισμένα αμύγδαλα με 2 κουταλιές ζάχαρη στο μίξερ για να πολτοποιηθούν.
Ρίχνουμε και λίγο ρακή για να αραιωθεί καλύτερα.
Τα βάζουμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς και συμπληρώνουμε με την ρακή.
Το αφήνουμε σε μέρος που το βλέπει ο ήλιος για 12 με 15 ημέρες.
Έχουμε βράσει το σιρόπι μας και ρίχνουμε μέσα και το ανθόνερο.
Στραγγίζουμε το ποτό μας με διηθητικό χάρτη και προσθέτουμε και το σιρόπι.
Το αφήνουμε για μερικές ημέρες να ενωθούν τα αρώματα και το ποτό μας έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου