Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΠAΣTA ΣKOPΔOY


από τη Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- σκόρδα
- ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Χωρίζουμε κάθε σκελίδα σκόρδου, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε.
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με ελαιόλαδο.
Ανάβουμε το μάτι και λίγο πριν αρχίσει να κοχλάζει το λάδι, χαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλότερο σημείο και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20΄ περίπου.
Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε όλο το βράδυ.
Το πρωί ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες, σουρώνουμε το λάδι και μαζί με το σκόρδο το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Μόλις γίνει αλοιφή το βάζουμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο, φροντίζοντας να έχει από πάνω λίγο λάδι.
Στην ανάγκη συμπληρώνουμε. Κάθε φορά που παίρνουμε από το μείγμα συμπληρώνουμε με λίγο λάδι. 1 κουταλάκι από το μάγμα αυτό αντιστοιχεί σε μια σκελίδα σκόρδου.
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όπου θέλουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου