Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Yλικά
- λουκάνικα χωριάτικα (κομμένα σε ροδέλες )
- πιπεριές πράσινες
- πιπεριές Φλωρίνης
- ντοματούλες ώριμες
- λίγο πελτέ ή χυμό ντομάτας
- λίγη ζάχαρη
- λάδι
- πιπέρι
- μισό ποτήρι κρασί κόκκινο
- ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Τηγανίζουμε ελαφρώς τα λουκάνικα και τα κρατάμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε κομμάτια μακρόστενα ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε.
Τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι μας, και προσθέτουμε τις πιπεριές να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον χυμό ή τον πελτέ, την ζάχαρη και το πιπέρι.
Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό για να πάρουν μια βράση.
 Όταν αρχίσουν να ψήνονται οι πιπεριές προσθέτουμε και τα λουκάνικα. 
Παίρνουν όλα μαζί μια βράση και το φαγητό είναι έτοιμο!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου