από τη Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 κιλό σουσάμι
- 900 γρ μέλι
- 100 γρ ζάχαρη
Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε το σουσάμι
και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Στην ίδια κατσαρόλα
βράζουμε το μέλι για λίγο, το ξαφρίζουμε και προσθέτουμε την ζάχαρη.
Μόλις ενσωματωθεί η
ζάχαρη ρίχνουμε και το καβουρντισμένο σουσάμι και ανακατεύουμε για λίγο.
Απλώνουμε λαδόκολλες σε
ένα ταψί ή πάνω σε σανίδι και λαδώνουμε με σπορέλαιο. Αδειάζουμε το παστέλι και
το στρώνουμε με ένα λαδωμένο μαχαίρι.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο
και το χαράσσουμε. Μόλις κρυώσει καλά το κόβουμε σε κομμάτια και κάθε ενα
κομμάτι το ρολάρουμε σε σουσάμι. Αραδιάζουμε σε μπολ βάζοντας ανάμεσα
λαδόκολλες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου