Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΧΑΒΙΤΣΙ


από την Pinelopi Kapageridou

Υλικά
-500 μl νερό
-8 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
-1 κουταλιά της σούπας λάδι
-αλάτι
-100 γρ.βουτυρο

Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό μας σε κατσαρόλα να βράσει. Διαλύουμε σε μπολ με 150 μl νερό το καλαμποκάλευρο μας δημιουργώντας έναν παχύρευστο χυλό. 
Όταν το νερό μας αρχίσει να ζεσταίνεται χαμηλώνουμε την φωτιά και αφού βάλουμε το αλάτι και το λάδι μας ρίχνουμε σιγά σιγά τον χυλό μας και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι που να πήξει. Προσοχή γιατί πιτσιλίζει! Καίμε το βούτυρο μας ξεχωριστά. 
Αφού σερβίρουμε σε πιάτο κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του φαγητού και προσθέτουμε το βούτυρο. 
Μπορούμε αν θέλουμε να γίνει πιο υγιεινό το φαγητό μας το βούτυρο να το προσθέσουμε από την αρχή μέσα στο νερό που βράζει και λίγο πριν το τέλος να προσθέσουμε μέσα και κασέρι η τυρομυτζήθρα!! 
Σερβίρουμε αμέσως!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου