από τη Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- αγκινάρες
- κουκιά
- μάραθος
- πράσινα κρεμμυδάκια
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 λεμόνι
- λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κουκιά και τα πλένουμε. Τα ζεματάμε για 2-3 λεπτά και αμέσως
αφού τα στραγγίσουμε τα βάζουμε σε παγωμένο νερό με παγάκια για να διατηρήσουν
το χρώμα τους.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα
κρεμμυδάκια και τα κουκιά.
Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα κουκιά.
Εν τω
μεταξύ καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με λεμόνι και
λίγο αλεύρι για να μην μαυρίσουν.
Προσθέτουμε
στα κουκιά, τις αγκινάρες, τον μάραθο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει
το φαγητό ώσπου να μαλακώσουν και οι αγκινάρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου