από τον Ιωαννη Τριφυλλη
Υλικά
Για
τη ζύμη
-1/2 ποτηριού χλιαρό γάλα
-1/2 ποτηριού χλιαρό νερό
-1/4 ποτηριού λάδι
-1 φακελάκι μαγιά
-1 κουταλάκι ζάχαρη
-1 κουταλάκι αλάτι
--1/2 κιλό αλεύρι
Γέμιση
-τυρί από κεφιρ
-2 αυγά
-άνηθος ψιλοκομμένος
-αλάτι
-πιπέρι
-1/2 ποτηριού χλιαρό νερό
-1/4 ποτηριού λάδι
-1 φακελάκι μαγιά
-1 κουταλάκι ζάχαρη
-1 κουταλάκι αλάτι
--1/2 κιλό αλεύρι
Γέμιση
-τυρί από κεφιρ
-2 αυγά
-άνηθος ψιλοκομμένος
-αλάτι
-πιπέρι
Εκτέλεση
Το μείγμα έγινε λίγο αραιό αφού το τυρί ήταν κρέμας έτσι πρόσθεσα λίγες νιφάδες από έτοιμο πουρέ οπότε έσφιξε.
Μόλις φούσκωσε το ζυμάρι μου έπαιρνα στο χέρι μου μικρή ποσότητα ισα με ένα καρύδι και αφού το πλάταινα με τα δάχτυλα μου έβαζα λίγη γέμιση μέσα και το έκλεινα.
Το πλάτυνα λίγο και το τοποθετούσα σε ταψί που είχα τοποθετήσει λαδόκολλα
Φυσικά νοστιμότατα θα γινόντουσαν στο τηγάνι αλλά το απέφυγα γιατί αποφεύγουμε τα τηγανητά.
Κάποια βέβαια τα τηγάνισε η γυναίκα μου για να δούμε την διαφορά.
Τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Λοιπόν το αποτέλεσμα βγήκε πολύ καλό!!!
Ακόμα πιο γευστικά φυσικά έγιναν τα τηγανητά!!!
Μόλις φούσκωσε το ζυμάρι μου έπαιρνα στο χέρι μου μικρή ποσότητα ισα με ένα καρύδι και αφού το πλάταινα με τα δάχτυλα μου έβαζα λίγη γέμιση μέσα και το έκλεινα.
Το πλάτυνα λίγο και το τοποθετούσα σε ταψί που είχα τοποθετήσει λαδόκολλα
Φυσικά νοστιμότατα θα γινόντουσαν στο τηγάνι αλλά το απέφυγα γιατί αποφεύγουμε τα τηγανητά.
Κάποια βέβαια τα τηγάνισε η γυναίκα μου για να δούμε την διαφορά.
Τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Λοιπόν το αποτέλεσμα βγήκε πολύ καλό!!!
Ακόμα πιο γευστικά φυσικά έγιναν τα τηγανητά!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου