από τον Ιωάννη Τριφύλλη
YΛIKA
- αρακάς
- φρέσκα κρεμμυδάκια
- ένα μάτσο άνηθο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- χυμό από δυο λεμόνια
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε
κρεμμυδάκια και άνηθο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε
το κρεμμυδάκι και τον άνηθο να μαραθούν.
Προσθέτουμε και τον αρακά.
Τα τσιγαρίζουμε λίγο, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε
το λεμόνι για να το σβήσουμε.
Προσθέτουμε ζεστό νερό για να μην σταματήσουμε
τον βρασμό και μόλις πάρει βράση μειώνουμε την θερμοκρασία στο μισό να σιγοβράσει.
Όταν πιει το ζουμί του το φαγητό
είναι έτοιμο. Μπορείτε να προσθέσετε και πατάτες άμα σας αρέσει ή ακόμα και ροδέλες καρότου. Προσωπικά δεν το κάνω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου