από την Tasia
Liatou
- 1 με 1 1/2 κιλό χταπόδι
- 10 ξερά κρεμμύδια μέτρια
- 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 1/2 φ.τ. ξύδι μπαλσάμικο
- 1/2 φ.τ. κόκκινο κρασί
- 1/2 φ.τ. κονιάκ
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 1 κ.σ. μέλι
- 1-2 δαφνόφυλα
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε το χταπόδι σε καυτή κατσαρόλα χωρίς λάδι να τραβήξει τα νερά του.
Βάζουμε το χταπόδι σε καυτή κατσαρόλα χωρίς λάδι να τραβήξει τα νερά του.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τα κρεμμύδια και τα
σοτάρουμε για 10-15 λεπτά.
Προς το τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη, κατόπιν το χταπόδι και το
σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε την ντομάτα.
Σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα προσθέτουμε κρασί, ξύδι, κονιάκ, δάφνη, μπαχάρι και μέλι. Το σιγοβράζουμε, σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες, μακαρόνια.
Σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα προσθέτουμε κρασί, ξύδι, κονιάκ, δάφνη, μπαχάρι και μέλι. Το σιγοβράζουμε, σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες, μακαρόνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου