Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

XTAΠΟΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙ

από την Tasia Liatou

Yλικά
- 1 με 1 1/2 κιλό χταπόδι
- 10 ξερά κρεμμύδια μέτρια
- 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 1/2 φ.τ. ξύδι μπαλσάμικο
- 1/2 φ.τ. κόκκινο κρασί
- 1/2 φ.τ. κονιάκ
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 1 κ.σ. μέλι
- 1-2 δαφνόφυλα
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το χταπόδι σε καυτή κατσαρόλα χωρίς λάδι να τραβήξει τα νερά του.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 10-15 λεπτά.
Προς το τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη, κατόπιν το χταπόδι και το σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε την ντομάτα. 
Σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα προσθέτουμε κρασί, ξύδι, κονιάκ, δάφνη, μπαχάρι και μέλι. Το σιγοβράζουμε, σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες, μακαρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου