από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- μπρόκολο
- χυλοπίτες
- ελαιόλαδο
- 6-7 σκελίδες σκόρδου
- 2-3 πιπερίτσες καυτερές
- 3-4 πιπεριές κόκκινες , πράσινες, κίτρινες
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Κομματιάζουμε το μπρόκολο σε μπουκίτσες και το πλένουμε καλά.
Ψιλοκόβουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας, σκόρδο και πιπεριές
Σε κατσαρόλα με βραστό νερό και λίγο αλάτι βράζουμε για λίγα λεπτά το μπρόκολο, να
κρατάει λίγο.
Με τρυπητή κουτάλα παίρνουμε το μπρόκολο
και στο ίδιο νερό
βράζουμε το ζυμαρικό μας
Οταν γίνει, το σουρώνουμε κι αυτό, χωρίς όμως να πετάξουμε
το νερό που έβρασαν και τα δύο υλικά μας. Και το ζυμαρικό το αφήνουμε για λίγο να βράσει κι αυτό.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και τις πιπεριές μαζί με
το αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε το
μπρόκολο και το γυρνάμε 3-4 φορές. Βάζουμε και τις χυλοπίτες μέσα και
ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας όσο ζωμό χρειαστεί για να τελειώσει το φαγητό..
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση αν χρειάζεται και σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου