Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

ΛΑΔΕΝΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
-  3,5 νεροπότηρα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-  1 κούπα ελιές δίχως το κουκούτσι
- αλάτι χοντρό
- λίγο δεντρολίβανο
- λάδι
- προζύμι (η μαγιά)

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,  με λίγο λάδι και το προζύμι. Αν δεν έχουμε προζύμι ρίχνουμε 1 φακελάκι ξερή μαγιά. 
Εδώ βλέπουμε το προζύμι μας!!!



Ρίχνουμε χλιαρό νερό μέχρι να γίνει η ζύμη μας ελαστική.
Την σκεπάζουμε και περιμένουμε μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σχεδόν σε όγκο.



Εν τω μεταξύ ξεκουκουτσιάζουμε τις ελιές και τις χοντροκόβουμε.


Σε ένα γουδί βάζουμε το δεντρολίβανο με λίγο χοντρό αλάτι και το κοπανάμε. Έτσι θα βγάλει όλα τα αρώματα του.


Όταν φουσκώσει το ζυμάρι μας, λαδώνουμε ένα ταψί καλά και αδειάζουμε εκεί τη ζύμη. Την πατάμε με τις παλάμες μας  και την ανοίγουμε μέχρι να καλύψει όλο τα ταψί μας.
Λαδώνουμε τη ζύμη και διασκορπίζουμε τις ελιές μας. Πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι και το κοπανισμένο δεντρολίβανο.


Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200 0 και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου